TRAININGEN

 

Mijn passie en mijn kracht liggen in het begeleiden van mensen richting verandering. Bij elke werkvorm past een methode en andersom. Ik heb in het onderwijs geleerd om aansluiting te zoeken bij de doelgroep door dat wat ik over wil brengen op een laagdrempelige en visuele manier aan te bieden.


Zo zijn er diverse methodieken ontstaan waarin ik de theorie van mijn eigen rolmodellen heb verwerkt. Waaronder de PRI (past reality integration) van Ingeborg Bosch en PMA (Progressive Mental Alignment, ) van Joop Korthuis. Ik werd geraakt door herkenbare gedachtenpatronen die zo kunnen vastzitten dat ze je belemmeren. Ik heb hier zelf veel aan gehad en heb het effect ervan mogen ervaren. Ook in de insupervisie gebruik ik deze ondersteunende theorieën.


Daarnaast maak ik gebruik van filmpjes, waaronder BREINPATRONEN, die ik in de loop der jaren zelf heb ontwikkeld. Ik merk dat deze visualisaties helpen om een theorie te begijpen.

 

 

 

Deelnemers begeleiden elkaar bij het doorlopen van de stappen in de ruimte. Een derde persoon observeert en draagt bij aan de evaluatie van de sessie. De rollen worden steeds verwisseld.