GERDIE VERHEIJDEN

 

 

   

 

 

Ik ben Gerdie Verheijden en in 1956 geboren te Eindhoven. Met mijn man  woon ik sinds 1989 op het Noordereiland, in het hartje van Rotterdam. Onze zoon en dochter zijn inmiddels 'uitgevlogen'.

Na de jeugdleidersopleiding te hebben afgerond ben ik op mijn 20e naar Rotterdam verhuisd om in een clubhuis in Schiedam werkervaringen op te doen. Als leidster in de gezinsverzorging, heb ik me later geprofileerd als coach voor zowel oudere mensen als voor de hulpen die hun wekelijkse steun en toeverlaat waren. Belangrijk leermoment voor mij was te zien wat de impact kan zijn van een onverwerkt verleden en de verlichting van een luisterend oor. De HBO opleiding voor maatschappeljk werk heb ik gedurende deze periode afgerond.

Door een opleiding te volgen aan de academie voor beeldende kunsten heb ik mijn creatieve, vrije kant verder ontwikkeld. Mijn kracht ligt echter in het ontwikkelingsgericht coachen van mensen. Door als maatschappelijk werker met lichamelijke gehandicapten te werken in een activiteitencentrum, heb ik kennis gemaakt met mensen met een aangeboren- en niet aangeboren lichamelijke of verstandelijke beperking. Door als ervaringsdeskundige de overstap naar het ROC te maken kon ik een bijdrage leveren vanuit de praktijk. Tot op heden doe ik dat ook in het HBO als supervisor, stage- en practicumdocent. Mijn kracht was, en is nog steeds, het ontwikkelen van werkvormen die aansluiten bij de begeleidingsvraag.


Ik heb inmiddels ruim 850 uur ervaring in het geven van supervisie aan zo'n 50 groepen,

binnen het HBO onderwijsdomein social works, maar ook op de werkplek!


 

Mijn eigen professionaliteit blijf ik voeden middels  opleiding en training, waaronder een opleiding voor ontwikkelingsgericht Coachen volgens de theorie van Rudy van Damme waarvoor ik de master heb behaald.  Door te doen, te ervaren en te reflecteren op mijn eigen inbreng, kan ik zien wat ik teweegbreng bij de ander. Ik durf de ander uit te dagen om die stap ook te zetten omdat ik het zelf ook heb ervaren. Daar ligt mijn kracht.